sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Pennut ovat nyt viiden päivän ikäisiä ja niin mahdottoman ihania. Niitä seurailemalla aika kuluu ihan siivillä. Painoa on tullut kaikille lisää joka punnituksessa ja tuntuu, että ne imevät emonsa ihan kuiviin. Pimu saakin erikoishuomiota ruoan ja juoman suhteen, jotta maitoa riittäisi. 
Pimu uskaltaa jo jättää kylläiset lapsensa hetkeksi ja käy tarkistamassa paikkoja sisällä ja pihalla. Kiire takaisin tulee, kun pentulaatikosta alkaa kuulua vikinää.
Pennuilla alkaa oma persoonallisuus kehittyä:
Tytöt ovat röyhkeitä ja ahneita. Ne jyräävät muut alleen kun nälkä yllättää. 
Mamman tyttö, joka on väritykseltään melkein Pimun kopio, hakeutuu aina emon kaulalle tai kainaloon nukkumaan. Hellyydenkipeä pikku söpöläinen painaa nyt 291g.
Huutomerkki sai lempinimensä selässä olevan selvän huutomerkin mukaan. Sattumaa tai ei, mutta se tyttö on kova huutamaan, jos ruokaa ei heti ole saatavilla. Painossa se on ohittanut kaikki muut ja aina se onkin maitoa litkimässä, kun pentulaatikkoon kurkistaa. Hän painaa 357g.
Iso-Iitukka on porukan toiseksi suurin ja painaa 337g. Iitukkaa piti elvyttää aika kauan ja vielä kotia tullessa se oli melko heikko ja vetelä. Eläinlääkäri veikkasi, ettei se jaksa aamuun, vaan toisin kävi. Voi olla, että se oli vaan tokkurassa nukutuslääkkeestä, jota Pimu sai tai sitten pitkään kestänyt herääminen johtui jostain muusta. Asiaa monelta kantilta harkittuani "tämä jostain muusta" sai minut tekemään päätöksen, että pidän tuon pennun itse. 
Pojat ovat tyttöjä huomaavaisempia.
Tupla-Täplälle myös ruoka maistuu, rauhallisesti se etsii itsellensä paikan tiddy barista ja syö kunnes nukahtaa. Hän painaa 310g ja on mielestäni koko porukan kaunein koira. Pidän sen vaaleasta värityksestä.
Viiru-Villellä on vauhtiviiru vasemmasta jalasta keskelle selkään, siitä sille nimi. Viiru on aika hanakka vikisemään, jos joutuu erilleen muusta porukasta. Yleensä se nukkuu onnellisena pulleiden tyttöjen välissä. Tuleva Casanova? Viiru painoi aamulla 278g.
Pikku-Täplän ruokailua olen joutunut vahtimaan, koska hän on koko porukan pienin. Tänään painoa oli 247g ja käyrän mukaan sen paino on lähtenyt hyvään nousuun eilen. Äänettömästi se yrittää päästä ruoan ääreen, mutta vaikeetahan se on, kun vastassa on tyttöpulleroiden armeija. Täplästä tulee kiltti ja söpö poika.
Kaikilla pennuilla on yllättävän kauniit ja tasaiset otsapiirrot ( paitsi Iitukalla se on leveäpi kuin muilla ja vähän toispuoleinen)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti