Pimu

Kooikerhondje narttu

FI AVA, FI MVA, LV MVA, LT MVA, RU MVA, RU JMVA, LV JMVA, EE JMVA
LENTÄVÄN LUPPAKORVAN TUULISPÄÄ

FI35695/09
synt. 12.6.2009

27.7.2012 DLA-monimuotoisuustesti Kooi2 / Kooi6
Terveystulokset

10.6.2011kyynärnivel
lonkkanivel
0/0
B/B
26.5.2011silmätutkimus
polvilumpiolux.med.
ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia
 0/0                    Olin jo pitkään haaveillut agilitykaverikseni kooikerhondjea. Kisoissa aina seurailin ja ihailin koissujen ratoja ja kidutin omistajia kysymyksilläni. Kun mini-Pipsan vauhti alkoi radoilla hiipua ja ikääkin tuli, päätin ottaa meille kolmannen koiran ja se tulisi olemaan kooikerhondje. Helppoa se ei ollut, koska kooikkeripentuja ei vaan ollut tai kaikki olivat jo pitkälti etukäteen varattuja. Vuoden etsintä ja odottelu palkittiin ja pääsin Lentävän Luppakorvan varauslistalle. Tyttö oli tilauksessa ja onneksi Luna pyöräytti maailmaan myös kaksi reipasta narttupentua. 
Pentulaatikosta löytyi heti söpö, pieni tyttö, joka on valloittanut meidän sydämet.
Pimu on ollut helppo koira. Se on erittäin kuuliainen ja oppivainen. Kooikkereista sanotaan, että ne ovat varautuneita, mutta Pimu on hyvin sosiaalinen. Se rakastaa ihmisiä ja etenkin lapsia. Kaikkia pitää päästä tervehtimään, suukottamaan ja halimaan.
Näyttelyissä olemme kiertäneet ja melkein aina ensi yrittämällä se serti on tullut. Pimun ansioksi luetaan usein sen hyvä käytös ja liikkeet, niin ja kaunishan se on! Oma on aina kaunein ja ihanin….
Agilityn alkeiskursilla jo huomattiin tämän koissun luontainen lahjakkuus lajiin. Se oppi todella nopeasti ja siitä näki, että se rakasti tekemistä. Montaa kisaa ei ehditty ykkösissä kisata, kun jo serti kakkosiin tuli. Pimu on nopea ja notkea, todellinen unelmakoira agilityssä. Mutta kun vauhti vain entisestään kasvoi, niin tulivat myös kontaktiongelmat. Pimu ei malta ja joskus myös näkee kuinka se kuumenee niin, ettei se kuule eikä näe ja sitten tehdäänkin ihan omia kuvioita radalla.
Pimu rakastaa frisbeetä ja palloja. Pehmolelut  ovat arveluttavia; ne tutkitaan heti, sisälmykset levitetään lattialle ja mahdolliset vinkupillit poistetaan.
Pimu tylsistyy helposti ja sen huomaa, jos lenkitys on jäänyt vähiin: alkaa papillonsiskojen armoton kiusaaminen tai hurja meno ja riehunta huoneesta toiseen. Ihan sovinnolla siis lenkkeilemme päivittäin.

1 kommentti:

  1. On se söpö <3
    T: ylpeä isosisko ja serkuilta terkkuja :)

    VastaaPoista