sunnuntai 24. toukokuuta 2015

En sitten uskonut lääkäriä, vaan ilmoitin Iitun Orimattilan iltakisoihin. Tuomarina sateisessa Orimattilassa maanantaina oli Markku Kaukinen. 
Molemmat radat olivat agiratoja; ekalta meille 10 radalta huolimattomasta ohjauksesta ja toiselta radalta vitonen samasta syystä. Iitun kanssa on ilo kisata. Iitu nauttii silminnähden yhdessä tekemisestä. Iitun ilo tarttuu, eikä koskaan voi olla harmissaan, vaikka menisi kuinka huonosti.
Tiistaina olikin sitten Porvoon omat kisat ja "pakkohan" sinnekin oli mennä. Tuomari oli Janne Karstunen.  Pimu tykitti kuin viimeistä päivää pitkän tauon jälkeen ja hylly tulikin agiradalta. Väärä putken pää houkutti Pimua. Hypäri oli toinen rata ja sieltä harmittava keppivirhe. Aika hankala kulma ja vaikea vienti ahtaasta välistä. No ei kyllä harmita yhtään. Pimu on taitava!!
Mutta se harmittaa, että polveen alkoi tokan radan jälkeen sattua. Keskiviikkona urheasti olin vielä epiksissä töissä kentällä. Torstaina sainkin mennä lääkäriin, kun pistokohta polvessa alkoi vuotaa. Taas tuli noottia, ei nyt saa rasittaa yhtään. No ehkä nyt uskon, koska on vain kolme viikkoa sm-kisoihin. Sen ajan maltan ja Oulussa juoksen vaikka yhdellä jalalla.

Kävimme saaressa ekaa kertaa talven jälkeen. Koirat olivat innoissaan. Venettä ei ollut vielä kunnolla kiinnitetty, kun Iitu pulahti jo uimaan kylmään veteen. Iitu häipyi tapansa mukaan seuraava aamuna metsään, eikä kuulu, ei näy. Eikun etsimään! Pimu lähti mukaan ja hetken kuljettuamme se otti vainun ja katosi. Sitten alkoi kuulua myös Iitun kimeä haukku. Kuului ihme rytinää ja kiipesin varuiksi pienelle kivelle nähdäkseni paremmin, mistä oikein oli kyse. Hirvet olivat suolla aamupalalla ja Iitu yritti kovasti saada niitä liikkeelle. Vasta kun Pimu ilmestyi ja alkoi möreällä äänellä räyhätä, niin hirvet lähtivät hiljakseen eteenpäin. Tässä vaiheessa minä olin jo kauhusta kankeana matkalla mökille ja onneksi molemmat koirat kyllästyivät hirvijahtiin ja tulivat pian mukaan.
Saariressun saldo: Pimulla 4 punkkia ja Iitulla 13! En uskonut todeksi, kun punkkeja löytyi kokoajan lisää. Kuvottavaa.  Lisäksi molemmilla on nyt korvatulehdus. Liekö sieltä metsässä jotain tonkineet ja syöneet.

Kooikkerit ja meri

Pimu kahlailee


Iitu ui

Mökkirannassa

Saarikierroksella

Minne se ahven katosi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti