sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Kylläpä on aikaa viimeisestä päivityksestä.

Meidän koiralaumassa on ollut pentujen syntymän jälkeen jännitteitä, jotka purkautuivat Pipsan ja Pimun välillä tappeluilla ja jatkuvilla kähinöillä. Eläinlääkäri tutki molemmat koirat ja näin poissuljettiin sairaudet, jotka mahdollisesti olisivat olleet taustalla. Tytöt ovat elämänsä kunnossa, mitään ei löytynyt.
Kävimme koirakoulussa Kouvolassa "koirakuiskaajan" juttusilla. Siellä molemmat koirat "testattiin" ja yllätys, yllätys; pikkuinen Pipsa ei todellakaan aikonut luopua johtajuudesta. Se jopa dominoi minua. 
Sain moitteita liian lepsusta johtamisesta, minkä myös itse myönnän, paljon hyviä ohjeita ja vahvistuksen siitä, mitä täytyisi tehdä. Tiesin myös sen, ettei aikani riitä kaikille ja perhostytöt jäivät auttamatta liian vähälle huomiolle.
Monta unetonta yötä mietin ratkaisua, kunnes yhtenä päivänä eräs ihana perhe kertoi haluavansa kokeilla, jos Pipsa ja Papu muuttaisivat heille. Pienet tytöt ovat olleet heidän kanssaan nyt parin viikon ajan ja kaikki on mennyt hienosti. Ikävöin kovasti näitä pikkuisia, mutta uskon, että tämä oli kaikkien kannalta paras ratkaisu.

Sitten iloisempii uutisiin. Espanjan poika Affe oli käynyt Granadassa pentunäyttelyssä. Hän oli saanut hyvät arvostelut; lauantaina buenon ja sunnuntaina muy buenon. Kiitos Stina!!
Iitu ja Onni ovat aloittaneet samassa pentujen agilityryhmässä täällä Porvoossa. Onni on taitava ja hänellä on myös erittäin innokas ja oppimishaluinen ohjaaja, hyvä Laura!!
Mitä voisin Iitusta kertoa. Iitu on äitinsä vastakohta. Pimu oli todella helppo koulutettava, mutta Iitu, voi kiesus sentään, on sellainen rimpula, että pois alta. Koko viekkauteni ja oveluuteni olen joutunut laittamaan peliin. Jo pelkkä kynsien leikkaaminen on yhtä tuskaa, hampaita ei anneta katsoa ja jos vähän joudun kovistelemaan, niin sängyn alle piiloon mököttämään. Agilityssa Iitu taas syttyy ja on innokas ja oppii nopeasti. Joskun hän päättää häipyä radalta kesken kaiken, jos avustaja alkaa liikaa vaatimaan. Haastava koulutettava tosiaan.

Pimun kanssa olen treenannut ahkerasti ja parit kisatkin on käyty. Kirkkonummella saatiin sentään tulos pitkästä aikaa. Eilen Vantaalla oli kansainvälinen kisa ja arvatkaaps vaan, kun Pimu teki nollaradan ja olimme sijalla 5. Toisella radalla tuli kymppi hyppyjen kielloista, mutta tulos kuitenkin. Mukavalta tuntui tämän pitkän hyllyputken jälkeen.


Affe Espanjan auringon alla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti