perjantai 3. huhtikuuta 2015

Pimu leikittää lastaan

ja on ihan yhtä lapsellinen   
Talviloma, sanan varsinaisessa merkityksessä.
Lunta tuli reilusti, eikä päästy pihatöihin, vaikka niin oli suunniteltu. Loma on mennyt löhöillessä ja jonkin verran aksaa treenatessa. Lomalla pääsee treenaamaan myös päivällä, onneksi.
Kiirastorstaina en suostunut lähtemään kaupoille "taistelemaan" ruoasta, vaan jäin koirien kanssa kotiin. 
Otin molemmat ötökät mukaan, kun vein roskat roskikseen. Kello oli himpun vaille kaksitoista. Pimu ampaisi suoraan metsään, mutta Iitu tuli nätisti kanssani roskikselle. Sitten kuului Pimun pari ulvahdusta ja peli oli menetetty. Iitu painalsi metsään mammansa perässä, en ehtinyt edes kissaa sanoa, kun Iitu oli poissa. Pimu tuli kutsusta melkein heti pihaan, mutta Iitu ei.
Jänis, peura tai kettu oli houkutellut koirat metsään. 
Meni tunti, meni toinen. Tein kaikki mahdolliset houkutukset Iitun kotiin saamiseksi; grillaus, hajujälki, ilmoitukset, oma yöpaita oksanhaaraan metsään jne. Meni taas tunti, meni toinenkin, ei Iitua. Otin Pimun pihalla ja leikittiin frisbeellä. Se yleensä houkuttaa Iitun esiin. Pimu kiljui onnesta frisbeen perässä, mutta Iitua ei kuulunut.
Vuoroin ajelimme etsimässä karkulaista. Ei merkkiäkään missään, ei havaintoja, ei mitään. 
Kello lähestyi viittä, soitin etsijäkoiraneuvontaan. Itku kurkussa selitin tilannetta. Kaikki mahdollinen oli tehty. Etsijäkoirista neuvottiin vain odottamaan, sillä oma stressini kuului jo äänestäni. Koira vaistoaa stressihormonin ja pysyttelee silloin piilossa.
Kello tuli kuusi, kävin silloin vielä grillillä kääntelemässä makkaroita, jotta tuoksu leviäisi kauas. Sitten kuulin tutun haukun; Iitu oli jossain lähellä.  Pimu otettiin kiireesti ulos ja frisbeet kaivettiin esiin. Pimu haukkui ja makkara tuoksui. Yhtäkkiä Iitu pyyhälsi pihaan, suoraan avoimesta ovesta sisään.
Mikä helpostus! Tyttö oli väsynyt, märkä ja vapiseva, mutta muutoin ihan ehjä. Tänään aamulla tutkin Iitun vielä kertaalleen; lihakset olivat hieman kipeät ja tassut karheat, mutta muutoin neiti on entisellään.
Nyt olemme jo laskeneet aitatolpat ja merkinneet aidan paikan. Tämä ei saa enää toistua.

Väsyneenä ja märkänä, mutta kotona


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti